radyo
radyo

EKONOMİ

TRAMVAY SEFERLERİ ARTIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram okulların açılmasıyla birlikte tramvay seferlerinin 186’dan 237’ye çıkacağını söyledi.

15 Eylül 2017 Saat: 00:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.330 kez okunmuştur

TRAMVAY SEFERLERİ ARTIYOR
TRAMVAY SEFERLERİ ARTIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kocaeli'de hayata geçirilen Akçaray Tramvay Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akçaray'ın Seka Park durağına basın mensuplarına açıklama yapan Bayram okulların açılmasıyla birlikte sefer sayılarının artacağını ve kent içinde trafiğin rahatlayacağını ve tramvay güzergahının uzatılacağını söyledi. Önümüzdeki hafta başında okulların açıldığını belirten Bayram, “Bizim de tramvayla ilgili ulaşımımızın yeni bir trafik düzenlemesi olacak. Bu projeye başlarken günlük 14 bin yolcumuz olacak diye hesaplamıştık. Şu anda günlük ortalama 23 bini geçtik. 25 bini bulduğumuz günler oluyor” dedi.

toplu-136.jpg

SEFER SAYISI 237'YE ÇIKACAK

Okulların açılması ile bu daha da fazla artacağını belirten Bayram, “Şu anda 10 dakikada bir araç kalkıyor. Okullar açılınca UlaşımPark bunu 6 dakikaya kadar düşürecek. Bu tramvay işinin kentimize getirdiği güzelliklerden biri de tramvay çalışmaya başladıktan sonra 6 bin 631 tane yeni kent kart almış vatandaşlar. Bu insanlar tramvayı kullanıyorlar. Bu insanların yarısının yarısını düşünürsek özel aracıyla seyahat ediyor olsa 2 bin aracın şehir içinde trafiğe girmesini önlemiş olduk, o yolcularımızı tramvayla taşıyoruz. Trafik yoğunluğunu azaltıyoruz, yakıt tasarrufu oluyor, kentimiz de rahatlıyor. Sefer saatleri 6 dakikaya düşünce 186 seferimiz 237'ye çıkacak. Tramvay Plajyoluna kadar devam edecek, proje yapılıyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑