radyo
radyo

EKONOMİ

Tramvayda kazı çalışmalarının yüzde 80’i bitti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, tramvayda kazı çalışmalarının yüzde 80’inin bittiğini, kalan yüzde 20’lik kısmını da Ocak ayına kadar tamamlanacağını söyledi

9 Aralık 2016 Saat: 20:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.288 kez okunmuştur

Tramvayda kazı çalışmalarının yüzde 80’i bitti
Tramvayda kazı çalışmalarının yüzde 80’i bitti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Otogar-Sekapark arasına yapılan tramvay çalışmalarıyla ilgili birçok sorun gündeme getirildi. Tramvayın geçtiği güzergahtaki esnaflar iş yapamamaktan, sürücüler güzergah değişikliğinden şikayetçi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr. Tahir Büyükakın, tramvayda mart ayında deneme sürüşlerinin başlayacağını söyledi.

 

YÜZDE 20’LİK KISMI KALDI

Büyükakın, “Bizler, İzmit trafiğini rahatlatmak için tramvay projesine başladık. Tramvayda en önemli sorun, yeraltındaki hatların yerlerinin değiştirilmesidir. Kazı çalışmaları zaman alır. Şu ana kadar kazı çalışmalarının yüzde 80’ini tamamladık. Ocak ayına kadar da kalan yüzde 20’lik kısmı tamamlayacağız. Daha sonra da peyderpey raylar döşenecek. Esnaflarımızın sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Biraz daha sabretsinler. Tramvay gibi ulaşımla ilgili önlemler almazsak, ilerdeki yıllarda çok daha fazla trafik sorunu yaşarız” dedi.  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑