radyo
radyo

ASAYİŞ

VURGUN OPERASYONUNDA 60 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 72 ilde düzenlenen eş zamanlı olarak düzenlenen akaryakıt ve vergi kaçakçılığına yönelik operasyonda gözaltına alınan 60 kişi adliyeye sevk edildi...

27 Şubat 2018 Saat: 10:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.189 kez okunmuştur

VURGUN OPERASYONUNDA 60 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
VURGUN OPERASYONUNDA 60 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 72 ilde düzenlenen eş zamanlı olarak düzenlenen akaryakıt ve vergi kaçakçılığına yönelik operasyonda gözaltına alınan 130 kişiden 60’ı adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin devleti 6 aylık dönemde en az 600 Milyon TL vergi kaybına uğratıldığı tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında, örgütlü olarak Akaryakıt ve Vergi Kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik 16 Şubat günü 72 ilde eş zamanlı olarak “Vurgun” kod adıyla operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Kocaeli Polisi tarafından toplam 130 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin dağıtım şirketleri ve akaryakıt bayilerinde kurlu bulunan otomasyon ve yazar kasa sistemlerine dışarıdan müdahale edilerek satış verilerinin silindiği belirlendi.

6 ayda 600 milyon TL vergi kaybı Şüphelilerin ithal edilen akaryakıtın dağıtıcı ve bayilik lisansına sahip firmalar tarafından faturasız olarak piyasaya sürüldüğü öne sürüldü. Düzenlenen faturanın ise şirketlere gider olarak gösterilmesi amacıyla komisyon karşılığında satıldığı ve bu yöntemler ile tahmini olarak devleti 6 aylık dönemde en az 600 Milyon TL vergi kaybına uğratıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 803 akaryakıt istasyonu, 10 akaryakıt dağıtım ve 3 otomasyon yazılım firmasında arama ile dijital imaj alma işlemi yapıldı.

70 kişinin işlemleri devam ediyor Öte yandan operasyon kapsamında yapılan titiz takip neticesinde, Kocaeli ilinde 1 akaryakıt dağıtım firmasında ve 1 akaryakıt istasyonunda satış verilerini silerken şüphelilerin suçüstü yakalandığı öğrenildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerden, işlemleri tamamlanan 60 kişi, sabah saatlerinden itibaren 20 kişilik guruplar halinde Körfez Adliyesine sevk edildi. Gözaltında bulunan 70 kişinin ise emniyette işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑