radyo
radyo

EKONOMİ

Yarımca'da bir üniversite yükseliyor

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın girişimleriyle hayata geçirilen ve çalışmaları başlayan üniversite kampüsü, bölgeyi de canlandıracak

19 Aralık 2016 Saat: 12:24
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.306 kez okunmuştur

Yarımca'da bir üniversite yükseliyor
Yarımca'da bir üniversite yükseliyor

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, göreve başlamasıyla birlikte ‘Körfez ilim kenti olacak’ parolasını ortaya koymuş, ilçeye en az 3 üniversite kazandırılması noktasında çalışma başlatmıştı. Bunlardan ilki hayata geçti.  Geleceğin teminatı olan gençlerin hizmetine açılacak olan KOÜ Körfez Kampüsü için eski belediye binasında ummalı bir çalışma başlatıldı.

 

SELÇUKLU MİMARİSİYLE

Son derece modern bir üniversite olacak proje tamamen son teknolojik ürünlerle donatılacak. İçerisinde birçok özelliği barındıracak olan üniversite toplamda 21 bin metre kare alana yapılacak.

 

DEĞİŞİME ÖNDER OLACAK

Liman kenti olan Körfez'e kurulacak olan kampüs, ilçenin değişimine önder olacak. Körfez'e kurulacak üniversitenin ardından ilçede sosyal ve ekonomik hayat değişecek. Körfez'de üniversite sayesinde birçok ihtiyaç boy gösterecek kafeterya ve lokanta sayısı artacak.  Selçuklu mimarisi ile inşa edilecek olan kampüs, 4 bin 500 öğrenci kapasiteli olacak.

 

ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK

Üniversite kampüsünün özellikle bölgedeki esnaflar için önemli olduğuna değinen Başkan İsmail Baran, “Körfez bir sanayi, liman, turizm ve ilim kenti olsun istedik. Onun için üniversitelerin birincisini bu şekilde Yarımca’dan başlatıyoruz. Ciddi bir öğrenci sirkülasyonu oluşacak. Bu da esnafımızın yüzünü güldürecek” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑