radyo
radyo

EKONOMİ

YENİ CUMA ÇAY BAHÇESİNDE SİGARA YASAĞI UYGULANACAK

Yeni Cuma Camii Çay Bahçesi 8 Mart’ta ihaleye çıkıyor. Ancak iddialara göre çay bahçesinde sigara yasağı uygulanacak. Buna göre yüzde 75 oranında sigara içilmeyen bölümün oluşturulması planlanıyor

6 Mart 2017 Saat: 10:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.839 kez okunmuştur

YENİ CUMA ÇAY BAHÇESİNDE SİGARA YASAĞI UYGULANACAK
YENİ CUMA ÇAY BAHÇESİNDE SİGARA YASAĞI UYGULANACAK

İzmit Belediyesi tarafından 28 iş yeri ihaleye çıkılıyor. 28 iş yeri için ihale saat 11.00’de başlayacak. İhaleye çıkacak yerler arasında en dikkat çeken yer Yeni Cuma Camii Çay Bahçesi… Kira sözleşmesinin sona ermesinden bu yana beş defa ihaleye çıkan Yeni Cuma Camii Çay Bahçesi’nde istenilen fiyata kiraya verilemedi. 8 Mart tarihinde İzmit Belediyesi yeniden ihaleye çıkıyor. Belediye tarafından belirlenen kira bedeli ise KDV dahil 10 bin TL olarak belirlendi.

 

YÜZDE 75 SİGARA İÇİLMEYEN BÖLÜM

İzmit’in merkezi noktaları arasında bulunan Yeni Cuma Camii Çay Bahçesi için geçici teminat 10 bin 800 TL olarak belirlendi. Şartname bedeli ise bin 250 TL olarak belirlenirken, ihaleyi alan tarafından 3 yıllık kira bedelini peşin ödemek durumunda. Yeni Cuma Camii Çay Bahçesi’nde dikkat çeken diğer unsur ise uygulanması planlanan sigara yasağı… İddialara göre komple açık olan Yeni Cuma Camii Çay Bahçesi’nde yüzde 75 oranında sigara içilmeyen bölüm oluşturulacak.

 

ESNAF VE VATANDAŞ ZOR DURUMDA KALACAK

Sigara yasağının uygulanması durumunda ise özellikle dar gelirli vatandaşların rağbet ettiği Yeni Cuma Camii Çay Bahçesi’nde çay fiyatlarına zam yapılması kaçınılmaz olarak görülüyor. Sigara kullanan vatandaşların rağbet ettiği bu yerde sigara yasağı sonrasında ihaleyi alan esnafın zor durumda kalmasına kesin gözle bakılıyor.

 

TADİLAT ÇALIŞMASI DA VAR

Yeni Cuma Camii Çay Bahçesi, tarihi caminin etrafından yer alıyor. Pertev Paşa tarafından Mimar Sinan Han’a yaptırılan Yeni Cuma Camii uzun zamandır İzmit halkına hizmet veriyor. Cami yanında bulunan çay bahçesinin ihalesi alan esnafın diğer bir sıkıntısı ise uygulanacak olan ve iki yıl sürmesi beklenen tadilat çalışmaları. Kentin simgelerinden olan Orhan Camii (Kılıçlı Camii)’nde başlayan tadilat çalışmalarında sona gelinde mart ayı ortalarında bitmesi planlanıyor. Orhan Camii’nde tadilatın bitmesi sonrasında Yeni Cuma Camii komple bakıma alınacak. İki yıl sürecek olan tadilat çalışması boyunca camii ibadete kapalı olacak. Bu durumda ihaleyi alacak olan esnafı zor duruma sokması bekleniyor. Bu durumlar göz önüne alındığı zaman Yeni Cuma Camii Çay Bahçesi ihalesinin nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑